Secrets – performance at Sotku, Kuopio

 

Esitykset –

Pe 21.10. klo 19.00 KANTAESITYS

La 22.10. klo 19.00

Sotku, Suokatu 42/2, Kuopio

Suosittelemme yli 12-vuotiaille.

HUOM! Yhteen esitykseen mahtuu vain 25 katsojaa!

Liput: 18/10€

Paikkavaraukset ennakkoon: itak@itak.fi / 050 581 6300

Liput myös puolta tuntia ennen ovelta.

DSC00186
Secrets – performance 2016

Emma Fält ja Arlene Tucker

Salaista – piilotetun käännöstyöstä
Kuvaus:

Salaisuus on jotakin piilotettua, jotakin josta ei saa kertoa. Sanaan liitetään häpeää, pelkoja ja outoutta, mutta myös herkkyyttä ja rakkautta. Onko piilotettu maailma jotain sellaista, jonka haluaisimme paljastaa tai joka paljastuu kuin itsestään? Kuinka tehdä esitys asioista joista ei saa kertoa?

Salaista on esitys, jossa taiteilijat lähestyvät sitä, mistä ei voi puhua.  Teos perustuu kirjeenvaihtoon, sekä sarjaan monitaiteisia työpajoja, joissa on tarkasteltu peittämisen ja paljastamisen teemoja. Piirroksen, äänen ja liikkeen kautta rakentuva kokemus kutsuu pinnan alaiseen maailmaan.

Taiteilijoista:

Arlene Tucker on taiwanilaisamerikkalainen taiteilija, taidekasvattaja ja pelisuunnittelija. Hän tuo taiteessaan  pelin ja leikin elementtejä osaksi elämäämme.  Tucker on kiinnostunut käännös teorioista, eläimistä ja luonnosta, joista löytää yhä uusia kontaktin luomisen tapoja ja tietoa siitä, kuinka luomme merkityksiä meitä ympäröivässä maailmassa. Tucker on asunut Suomessa vuodesta 2011 ja asuu nyt Helsingissä.
Emma Fält on Iisalmelaislähtöinen  taiteilija,  joka työskentelee piirtämisen, installaatio- ja esitystaiteen parissa. Hänelle piirtäminen on kuuntelun, tunnustelun ja luopumisen tapahtuma, jonka kautta maailmaa avautuu yhä uusilla, runollisilla tavoilla. Hän työskentelee monitaiteisesti ja antaa piirroksensa vaikuttua liikkeestä, äänestä ja vaihtuvista ympäristöistä.
Fält ja Tucker ovat tavanneet vuonna 2014 Virossa.  Yhteistyön  käynnisti  kiinnostus piirtämiseen, sekä leikkiin ja käännösteorioihin osana taiteen tekemistä. Salaisuus on tekijöiden ensimmäinen yhteinen pitkäkestoinen esitys, jota on ryhdytty työstämään vuonna 2015. Teemaan he tarttuivat, sillä se vaikuttaa yhdistävän kaikkia ikään, sukupuoleen tai taustaan katsomatta ja luo arvokkaan mahdollisuuden sukeltaa omaan ja toisen tuntemattomaan.

YLEISÖTYÖPAJA

Salaisuuksien käännöstyöstä – Translating the hidden

Maanantai 17.- Keskiviikko 19.10. 2016Klo 17-20

Työpajassa pohditaan mitä ja millaisia ovat salaisuudet? Miltä tuntuu kantaa asioita, joista ei saa puhua? Mikä piilotetaan ja miksi? Millaisia salaisuudet olisivat jos ne olisivat sanatonta laulua, ääntä, liikettä tai piirroksia tilassa. Miten asiat paljastuvat ja mitä niistä sitten tulee?Ryhmä käsittelee teemaa äänen, piirroksen ja liikkeen kautta itsenäisesti ja yhdessä.
Työpajaa varten taiteilijat Fält ja Tucker ovat keränneet materiaalia jonka pohjalta harjoituksia työstetään. Luomme leikkejä, joissa etsitään, paljastetaan, peitetään ja tirkistellään. Tehtävien kautta kerrottu, kirjoitettu ja puhuttu kääntyy tuntemattomille kielille saaden uusia muotoja ja merkityksiä.
Työpajaan osallistujat voivat osallistua perjantain tai lauantain esityksiin. Työpajaa suositellaan yli 16 vuotiaille. Osallistujamäärä maksimissaan 25 henkilöä.
Lisätietoja : https://salaistablog.wordpress.com/
Ja Itäinen Tanssin aluekeskus, Sotku
, Suokatu 42/2, 70110 Kuopio

itak(at)itak.fi

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s